Panou de control automat generator curent COELMO A1

SOLICITA OFERTA
  • 0740 034 490
  • 0756 040 359
  • 0748 297 867
service autorizat
Contacteaza-ne
Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

Panoul automat de comanda si control se utilizeaza pentru generatoarele (grupurile electrogene) care functioneaza in regim stand-by (interventie in caz de avarie). La COELMO, panoul automat  se compune din urmatoarele elemente: tablou de protectie, modul de control, Automat Transfer Sarcina (ATS, denumit si Automat de Anclansare a Retelei - AAR), incarcator baterie, elemente de protectie, cablaj electric, cablu de semnal, buton de oprire de urgenta (alti furnizori livreaza separat logica de control si Automatul de transfer Sarcina). Panoul asigura controlul automat, interventia si protectia grupului electrogen.


Tabloul de protectie este conceput ca un dulap din otel, acoperit cu vopsea anticoroziva, prevazut cu cheie, cu elemente de protectie impotriva apei si prafului care asigura un grad de protectie de minim IP 55. Toate celelate elemente componente ale panoului automat se monteaza in / pe tablou.


Modulul de control este de tip LEXYS si este conceput pe baza de microprocesor, cu afisaj  cu cristale lichide, cu butoane de actionare de tip microswith si leduri de semnalizare. Principala functie a modulului este de a asigura comanda (interventia) grupului electrogen, prin intermediul algoritmilor specifici inclusi in software.


Modulul de control mai are urmatoarele functii:


- masurarea parametrilor fizici din sistem. Parametri grup: turatie motor, tensiune baterie, nivel combustibil. Parametri electrici: tensiune de faza si de linie, frecventa si curentul, atit pe retea cit si pe generator. Parametri mecanici: presiune ulei, temperatura apa, temperaturea ulei.


- protectia. Protectia este asigurata pe doua nivele. Primul nivel este cel de avertizare la atingerea unor praguri de alarma pentru unii parametri. Acest nivel permita inca functionarea grupului pina la eliminarea alarmei corespunzatoare. Al doilea nivel este oprirea imediata (butonul de oprire de alarma, scurtcircuit, suprasarcina). Alarme disponibile (optic): presiune ulei, temperatura motor, temperatura alternator, rupere curea alternator, pierdere combustibil, neincarcare baterie, suprasarcina, scurtcircuit, cerere intretinere, nivel scazut lichid racier, protectie diferentiala.


- programarea. Toti parametrii de functionarea ai grupului sunt programabili (ex: timpii de interventie la avarie, tensiunile minima si maxima de interventie, frecventa minima si maxima, etc)


- afisarea. Sunt afisati toti parametrii din sistem masurati, alarmele, parametrii de functionare, jurnalele.


- comunicarea. Modulul ofera posibilitatea de comunicare pe interfata standard RS 232 sau RS 485 cu un PC precum si posibilitatea conectarii unui sistem de gestiune la distanta prin GPRS si Internet de tip ERMES.


Pentru aplicatii si functii la cheie, modulul ofera o serie de intrari si iesiri digitale si analogice, dedicate si programabile si posibilitatea de extensie prin adaugarea unor accesorii specifice.


In afara de modul Manual cit si in cel Automat modulul ofera si alte doua moduri de functionare: modul Test, in care se testeaza grupul manual, de catre operator, fara a perturba in sarcina si modul Super manual  in care grupul poate functiona continuu la sarcina maxima ignorind toate alarmele de avarie care in mod normal l-ar opri.


Automatul de Transfer Sarcina (ATS). Este elementul de executie al panoului automat care comuta sarcina de la retea la grup cind cade reteaua si invers la revenirea retelei. Prin “caderea retelei” se inteleg nu numai cazurile atunci cind tensiunea se intrerupe total ci si cazurile cind parametrii fizici, masurati, ai retelei (tensiune si frecventa) nu se incadreaza in valorile prescrise prin parametrii de functionare.


Automatul de transfer sarcina este un ansablu de doi contactori interblocati electri si mecanic (pentru siguranta) care sa nu permita decit doua combinatii posibile: primul deschis al doilea inchis si invers.


Incarcator baterie. Este folosit pentru incarcarea bateriei atunci cind grupul nu este in functiune (atunci bateria se incarca de la alternatorul grupului). Incarcatorul incarca bateria de la retea, mentinind-o in functiune in orice moment si prelungindu-i durata de exploatare.


Cablul de semnal. Aduce semnalele de masura de la grup la panou si transmite comenzile catre grup. Aceasta este necesar deoarece panoul automat se monteaza la o oarecare distanta de grupul potrivit, de preferinta pe alta structura decit grupul, pentru a evita vibratiile ce pot duce la contacte imperfecte in ATS.

Cod Unic A1
Producator COELMO
Gama puteri 1-62 KVA
Controler LEXYS
Grad de protectie IP 55
Greutate in Kg 0.00
Nu
Contacteaza-ne
Compara produse

Nu aveţi produse de comparat

Ai nevoie de mentenanta sau piese de schimb pentru acest produs?
Newsletter